Zdravá výživa a zájem o ni se táhne mým životem jako červená nit. Přestože jsem dětství prožila v době, kdy slova jako zdravá či nutričně vyvážená strava rozhodně nebyla součástí každodenního slovníku, v naší rodině se vždy jedlo dle dnešních poznatků zdravě. Sestra hodně sportovala, otec měl nemocný žaludek. Asi v té době je počátek mého zájmu o zdravou, chutnou, výživnou stravu, která se dá sloučit i se zdravotním omezením. Tento zájem se časem prohluboval, přesto šlo dlouho o necílený a neřízený postup.
Po škole jsem pracovala v odlišných oborech, po krátké době v různých manažerských pozicích. Hodně stresu, málo času na sebe, strava jen když byl čas a ještě v běhu. Někde se to projevit muselo.
Když jsem se dala dohromady, přišly dvě děti, další studia a návrat k výživě. Otevřela jsem si vlastní nutriční poradnu, s manželem jsme provozovali cukrářskou výrobnu, zaměřenou na osoby s potravinovými alergiemi, pravidelně zásobovali několik prodejen zdravé výživy, především v Praze. Z rodinných důvodů jsme po pár letech činnost ukončili. Další studia, další změna mého profesního zaměření. K výživě jsem se opět dostala v pozici koordinátora klinických studií, u studií na obezitologii. Tato zkušenost mi dalo jasně najevo, že je nutná prevence těchto stavů, nenechat to dojít až sem. A jak řekl Hippokrates „strava budiž tvým lékem“.
Ne každý je odborníkem na výživu, každý je jedinečný a umí a baví ho něco jiného, ale každý by si měl uvědomit zodpovědnost za své vlastní zdraví. A s výživou poradit umím a dělám to ráda.