420 g bílého skyru (3 kelímky)
1 vanilkového lusku (popř. lžička vanilkového extraktu)
20 g medu
100 g sušených neslazených datlů
40 g kešu ořechů
40 g mandlí
100 g jahod
1 zralé mango
Ze skyru, medu a vanilkového extraktu vymícháme krém. (Pokud použijeme vanilkový lusk, opatrně ho po délce nařízneme a tupou stranou nože zrníčka vyškrábeme z obou stran a vmícháme do krému.)
Datle a ořechy rozmixujeme tak, aby vytvořily lepivou drobenku. Směs natlačíme do 4 skleniček a na ni naneseme krém.
Mango rozmixujeme a vytvoříme třetí vrstvu.
Dezert ozdobíme jahodami.
4 porce | doba přípravy 25 minut | 1247 kJ / 298 kcal
Vhodné pro děti a sportovce, zdroj bílkovin, bez lepku