50 g slepičího vejce (1 ks)
30 g krůtí šunky (2 plátky)
35 g 30% sýra Eidam (2 plátky)
100 g brambor (1 větší brambor)
10 g česneku (2 stroužky)
špetka majoránky
špetka soli
50 g kysaného zelí (½ hrnečku)
Brambory nastrouháme nahrubo, šunku a eidam nakrájíme na kousky. Vše smícháme s vajíčkem a dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou.
Na pekáč dáme pečicí papír, na který celou směs vylijeme.
Pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C.
Na upečený bramborák dáme kysané zelí a podáváme.
1 porce | doba přípravy 60 minut | 1200 kJ / 287 kcal
Vhodné pro děti, zdroj bílkovin, vhodné pro diabetiky, bez lepku