200 g brambor
2 špetky soli
100 g sýru typu žervé
100 g avokáda
1 lžička citrónové šťávy
hrst čerstvého koriandru
Celé omyté brambory předvaříme 15–20 minut
v osolené vodě. Poté je osušíme, rozkrojíme napůl
a trošku vydlabeme. Vnitřek smícháme se sýrem, osolíme a směsí naplníme brambory. Ty pak dáme na plech vyloženým pečicím papírem a dopečeme na 200 °C v troubě dozlatova.
Na avokádový dip rozmačkáme avokádo, přidáme sůl, citrónovou šťávu a nasekaný koriandr. Hotové brambory podáváme s avokádovým dipem.
1 porce | doba přípravy 40 minut | 2235 kJ / 534 kcal
Vhodné pro: celou rodinu, pro vegetariány, zdroj vlákniny