Bulgurové rizoto

Suroviny

350 g bulguru
200 g tempehu
200 ml smetany Provamel
1 větší mrkev
1 pórek
1 cibule
1 mladá cuketa
2 lžíce biomásla
1 lžička Tandoori Masala
1 lžička sladkého curry
mořská sůl

4
porce
obtížnost
2283 kJ / porce

Postup

Bulgur uvařte do měkka. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, tempeh na kostičky.

Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte zeleninu a tempeh a řádně promíchejte.

Až zelenina zesklovatí, přidejte bulgur a koření, promíchejte a prohřejte.

Na závěr zalijte smetanou Provamel a krátce provařte.

Náš tip: Před podáním posypte opraženými slunečnicovými semínky a nadrobno nasekanou petrželkou.

 

 

 

 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 40 minut | 2283 kJ / 546 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Rybí rizoto
2
porce
obtížnost
1661 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Grilovaný biftek se zeleninovými hranolky a dipem
1
porce
obtížnost
1591 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo