Bylinková velikonoční nádivka

Velikonoce bez nádivky si umí představit asi jen málokdo. Zrovna u nádivky lze poměrně jednoduše výměnou pár ingrediencí připravit zdravější variantu. Použitím kvalitní šunky získáte bílkoviny a díky celozrnnému pečivo dodáte tělu i vlákninu. Cibule a bylinky obsahují vitaminy a také antioxidanty. K nádivce si jako přílohu můžete uvařit brambory nebo dát míchaný zeleninový salát.

Suroviny

400 g šunky (obsah masa min. 90 %)
2 vejce
2 ks tmavého celozrnného pečiva
4 lžíce mléka
hrst petržele
hrst pažitky
1 ks cibule
Špetka soli, pepře, muškátového květu

4
porce
obtížnost
992 kJ / porce

Postup

Pečivo nakrájíme na kostičky, pokropíme trochou mléka a necháme nasáknout.

Šunku nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s pečivem a přidáme vejce.

Pomalu propracováváme, přidáme petrželku, pažitku, cibuli, koření a vše promícháme.

Nádivku pečeme v troubě cca 30 minut dozlatova.

4 porce | doba přípravy 45 minut | 992 kJ / 237 kcal

zdroj bílkovin, nízký glykemický index, vhodné pro sportovce

Tuky
7,0 g
Sacharidy
16,0 g
Bílkoviny
27,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Karbanátky z červené čočky
4
porce
obtížnost
1367 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Bylinková čočka
4
porce
obtížnost
924 kJ / porce

Vaše proměny

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena