Candát pečený na ghí

Suroviny

4 filety candáta obecného (700-800 g)
50 g ghí (přepuštěné máslo)
hladká mouka
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
sůl
olivový olej

4
porce
obtížnost
970 kJ / porce

Postup

Filety dobře očištěné  od šupin nařízneme v místě kůže, aby se porce nekroutily. 

Z druhé strany maso dostatečně osolíme, lehce okořeníme pepřem, drceným kmínem a trochu pokapeme olivovým olejem.

Porce obalíme v hladké mouce pouze ze strany, kde je kůže. Pečeme do křupava ve steakové pánvi na rozpuštěném ghí kůží dolů. Pokud je porce silnější, opékáme i z druhé strany.

Rybu podáváme s vychlazeným jednoduchým bramborovým salátem.

4 porce | doba přípravy 20 minut | 970 kJ / 232 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Kukuřičné kuřátko nadívané bylinkami
6
porcí
obtížnost
3048 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Losos na páře s grilovanou zeleninou
1
porce
obtížnost
1249 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála