Celozrnný jablečný štrúdl

I přesto, že štrůdl z listového těsta je nesmrtelná klasika, po ochutnání této varianty už nebudete chtít jiný :).

Suroviny

300 g celozrnné mouky (např. špaldová)
50 g ghí nebo másla
150 g bílého jogurt (3,5% tuku)
80 g vlašských ořechů
asi 3 jablka
mletá skořice
hrst rozinek nebo sušených brusinek
1 vejce + vejce na potření

10
porcí
obtížnost
1021 kJ / porce

Postup

Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklé ghí, jogurt a vejce. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které necháme v chladu alespoň hodinku odležet.

Z těsta vyválíme tenké pláty, naplníme na kostičky pokrájenými jablky, posypeme na hrubo posekanými ořechy, brusinkami a skořicí.

Štrůdl zavineme a ještě svrchu potřeme rozšlehaným vejcem.

Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 stupňů asi 25 minut. 

10 porcí | doba přípravy 30 minut | 1021 kJ / 244 kcal

Tuky
12,3 g
Sacharidy
31,5 g
Bílkoviny
8,3 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Arašídová kaše s lesním ovocem
1
porce
obtížnost
1177 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Zdravý jablečný dezert
14
porcí
obtížnost
998 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé