Červená řepa s kozím sýrem

Rychlý, jednoduchý a hlavně zdravý recept vhodný k zimní odpolední svačině. Červená řepa dodá našemu tělu široké spektrum vitaminů (např. C a skupiny B) a minerálních látek (např. vápník a hořčík) vhodných pro všechny, a betain, který ocení především sportovci. Lehce stravitelný čerstvý kozí sýr přidá svačině bílkoviny.

Suroviny

200 g uvařené červené řepy
40 g čerstvého kozího sýra
40 g žitného knäckebrotu (4 ks)

2
porce
obtížnost
742 kJ / porce

Postup

Umytou červenou řepu uvaříme vcelku cca 45 minut, slijeme vodu, necháme lehce vychladnout (můžeme propláchnout studenou vodou), oloupeme slupku a nastrouháme nahrubo.

Smícháme s nadrobeným kozím sýrem a podáváme s knäckebrotem.

 
 

2 porce | doba přípravy 55 minut | 742 kJ / 177 kcal

Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, bez lepku

Tuky
7,0 g
Sacharidy
19,0 g
Bílkoviny
7,0 g
Vláknina
6,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Svačiny
Ovčí jogurt s banánem a vlašskými ořechy
1
porce
obtížnost
800 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Svačiny
Sójový salát se zelím
1
porce
obtížnost
984 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé