cibule bílá 300g
cibule červená 300g
pórek 200g
brambory 200g
sušený libeček
mletý kmín
1/2 kostky bujónu Würzl
petrželová nať
čerstvá šalvěj
česnek
tempeh 200g
Na oleji zpěňte do zlatova cibuli, na kolečka nakrájený pórek, utřený česnek a šalvěj.
Potom přelijte do hrnce s vodou a bujónem, přidejte nakrájené brambory a vařte do měkka.
Před koncem varu přidejte mražený nebo konzervovaný hrášek (pokud přidáváte syrový, je nutno jej povařit o několik minut déle).
Polévku dochuťte kořením a na talíři podávejte s plátky tempehu.
Tempeh můžete krátce ogrilovat na sucho v tousteru nebo na nepřilnavé pánvi (titanová nebo green-pan).
4 porce | doba přípravy 30 minut | 944 kJ / 226 kcal