160 g červené čočky
3 PL olivového oleje
70 g cibule
1 stroužek česneku
100 g mrkve
50 g červené papriky
1 cm čerstvého zázvoru
30 g rajčatového protlaku
500 ml zeleninového vývaru
špetka soli
špetka skořice
150 ml kokosového mléka
hrst čerstvé petrželky
Do vroucí osolené vody dáme vařit čočku dle návodu na obalu. Poté na oleji zpěníme ve větším hrnci nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nastrouhanou nebo drobně nakrájenou mrkev, jemně nakrájenou papriku a nastrouhaný zázvor. Až zelenina začne měknout, přidáme rajčatový protlak a důkladně vše promícháme. Teprve poté přidáme uvařenou čočku a zalijeme vývarem. Chvíli na mírném plameni povaříme, osolíme, přidáme skořici a rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby v polévce stále zůstaly kousky čočky a zeleniny. Nakonec zjemníme kokosovým mlékem a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
4 porce | doba přípravy 20 minut | 1411 kJ / 337 kcal
Vhodné pro: celou rodinu, pro vegetariány a vegany, zdroj vlákniny, nízký glykemický index