200 g sušených datlí (namočených přes noc)
100 g špaldové mouky
1 lžíce kakaového FamilyIn Plus
3–6 lžic rostlinného mléka
(sójové, mandlové, rýžové)
2 lžíce kokosového oleje
špetka soli
1/2 lžičky prášku do pečiva (bezfosfátový)
150 g arašídového másla
bez přidaného cukru
Ze všeho nejdřív rozmixujte datle. V míse smíchejte mouku s FamilyIn Plus, špetkou soli a práškem do pečiva. Postupně přidávejte rozmixované datle, kokosový olej a po jedné lžíci mléko a vypracujte těsto, které bude mít dobrou tvarovací konzistenci.
Na dobře pomoučeném válu vyválejte těsto na cca 2–3mm tenkou placku a formičkou na linecké cukroví vykrajujte kolečka a skládejte na plech. Pečte ve vyhřáté troubě na 150°C asi 10 minut. Vychladlé sušenky slepujte arašídovým máslem a skladujte na chladném místě.
42 porcí | doba přípravy 30 minut | 180 kJ / 43 kcal