400 g kapra
1 PL citrónové šťávy
2 špetky soli
30 g špaldové mouky
2 PL másla
1 kg brambor
2 PL petrželky
400 g rajčat
Očištěného kapra pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, obalíme ve špaldové mouce a vložíme do nádoby na pečení, kterou si předem vymažeme máslem. Nádobu s kaprem vložíme do trouby rozpálené na 170 stupňů a kapra necháme zatáhnout. Následně rybu mírně podlijeme horkou vodou a necháme dusit do měkka zhruba 20–30 minut.
Mezitím uvaříme brambory ve vroucí osolené vodě.
Kapra podáváme společně s bramborami ozdobenými petrželkou a rajčaty nakrájenými na měsíčky.
TIP: Namísto brambor zvolte na Vánoce jako tradiční přílohu bramborový salát. Tento vánoční má pouze 314 kJ / porci.
4 porce | doba přípravy 45 minut | 1757 kJ / 420 kcal
Vhodné pro celou rodinu, pro sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny