Dýňová polévka

Suroviny

500 g dýně hokkaido
3-4 stroužky česneku
snítky tymiánu
sůl, pepř
10 g olivového oleje
cibule nebo šalotka
500 ml zeleninového vývaru
chilli

3
porce
obtížnost
477 kJ / porce

Postup

Dýni hokkaido není třeba loupat, pouze ji nakrájejte na kostky, naskládejte do pekáčku, osolte, opepřete, pokapejte 5 g olivového oleje, přidejte pár stroužků neloupaného česneku a snítky tymiánu.

Pečte při 180˚C asi půl hodiny.

Na zbylém olivovém oleji mezitím orestujte na drobno nakrájenou cibuli, přidejte upečenou dýni a zalijte vývarem. Nechte vařit asi 15 minut.

Upečený česnek zbavte slupky a přidejte do polévky.

Nakonec rozmixujte, dochuťte solí, pepřem a špetkou chilli. Místo chilli můžete použít také kousek strouhaného zázvoru.

Pro jemnější chuť lze polévku zjemnit lžící bílého jogurtu. 

3 porce | doba přípravy 45 minut | 477 kJ / 114 kcal

Tuky
4,0 g
Sacharidy
20,0 g
Bílkoviny
4,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Polévky
Čočková polévka po indicku
4
porce
obtížnost
1303 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Polévka z medvědího česneku a vajíčka
2
porce
obtížnost
981 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála