200 g cizrny
1 cibule
2 stroužky česneku
hrst kudrnky
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
lžička soli
4 lžíce slunečnicového oleje na vaření a smažení
Předem namočenou cizrnu uvařte do měkka, cca 1,5 nebo 45 minut v tlakovém hrnci.
Uvařenou cizrnu rozmixujte nebo rozemelte spolu s nakrájenou cibulí, česnekem, kudrnkou, přidejte koření a nechte hodinu v chladničce odpočívat.
Z hmoty tvarujte kuličky, které dejte na vymazaný plech, potřete olejem a dejte péct do trouby na 25 minut při 175 °C. V polovině pečení můžete kuličky otočit a potřít olejem. (Toto je zdravější varianta oproti tradičnímu smažení).
Servírujte s dipem připraveným ze Sojade natural, kudrnky a česneku. Podávejte s pita chlebem nebo v bagetě, přidejte zeleninový salát.
Náš tip: kuličky můžete před pečením obalit v sezamu.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
4 porce | doba přípravy 50 minut | 1055 kJ / 252 kcal