Suroviny

200 g cizrny
1 cibule
2 stroužky česneku
hrst kudrnky
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
lžička soli
4 lžíce slunečnicového oleje na vaření a smažení

4
porce
obtížnost
1055 kJ / porce

Postup

Předem namočenou cizrnu uvařte do měkka, cca 1,5 nebo 45 minut v tlakovém hrnci.

Uvařenou cizrnu rozmixujte nebo rozemelte spolu s nakrájenou cibulí, česnekem, kudrnkou, přidejte koření a nechte hodinu v chladničce odpočívat.

Z hmoty tvarujte kuličky, které dejte na vymazaný plech, potřete olejem a dejte péct do trouby na 25 minut při 175 °C. V polovině pečení můžete kuličky otočit a potřít olejem. (Toto je zdravější varianta oproti tradičnímu smažení).

Servírujte s dipem připraveným ze Sojade natural, kudrnky a česneku. Podávejte s pita chlebem nebo v bagetě, přidejte zeleninový salát.

Náš tip: kuličky můžete před pečením obalit v sezamu. 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 50 minut | 1055 kJ / 252 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Těstoviny se zeleninou a riccottou
1
porce
obtížnost
1768 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Tofu po římsku
4
porce
obtížnost
1569 kJ / porce

Vaše proměny

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala