Fazolová tapenáda

Suroviny

150 g fazolí červená ledvina
3 lžíce ovesné smetany Oatly
1 stroužek drceného česneku
1 lžička chilli pasty
1 lžička mletého kmínu
1 lžička balzamikového octa
1 lžička medu
2–3 lžíce čerstvě nasekaného koriandru nebo listů petržele či máty
1 lžička mořské soli

6
porcí
obtížnost
473 kJ / porce

Postup

 

Fazole namočte na 8 hodin, propláchněte a vařte doměkka přibližně 1 hodinu.

Uvařené fazole a ostatní suroviny kromě ovesné smetany dejte do mixeru a rozmixujte do hladka.

Přidejte ovesnou smetanu Oatly a míchejte, dokud směs nebude mít jemnou konzistenci.  Vmíchejte koriandr a koření pro dochucení.

Směs nechte před podáváním vychladit v lednici.

Tip: Hodí se i jako pomazánka nebo náplň do tortil.

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

6 porcí | doba přípravy 15 minut | 473 kJ / 113 kcal

Tuky
1,0 g
Sacharidy
17,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
0,1 g

Další recepty

60 minut
Pomazánky
Večeře
Svačiny
Snídaně
Avokádová pomazánka
4
porce
obtížnost
1114 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Pomazánky
Svačiny
Fazolová pomazánka s červenou řepou
1
porce
obtížnost
1195 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala