150 g divokého lososa bez kůže
10 velkých krevet
150 g ananasu
3 fíky
cuketa
paprika
cibule červená i bílá
MARINÁDA:
bylinky - rozmarýn, tymián, bazalka, citrónová tráva
3 polévkové lžíce olivového oleje
pomeranč
citron
sůl
pepř
Připravíme citrusovou marinádu: nasekáme bylinky, přidáme olivový olej, šťávu z 1 citronu a 1 pomeranče.
Rybu nakrájíme na větší kousky a krevety očistíme. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
Přelijeme marinádou, promícháme a necháme naložené v lednici asi 6 hodin odpočívat.
Těsně před grilováním nakrájíme ananas, fíky, cuketu, cibuli a papriku.
Všechny suroviny napícháme na bambusové špejle a opékáme nad ohněm.
Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem nebo opéčenými bramborami a čtvrtkou citrónu.
2 porce | doba přípravy 20 minut | 1195 kJ / 286 kcal