Houbové škvarečky

Velmi jednoduchý recept se kterým budete slavit úspěch i u zavylých "nehoubožroutů".

Suroviny

čerstvé houby
olej na smažení
kmín
sůl
petrželka na ozdobení

4
porce
obtížnost
363 kJ / porce

Postup

Houby,které dobře znáte, nakrájejte na větší kousky než na sušení.

Rozehřejte pánev s trochou oleje (opravdu stačí málo) na smažení, přidejte houby a kmín.

Hub nepřidávejte velkou vrstvu, aby se vám místo smažení nedusily.

Za občasného míchání smažte do té doby, než houby ztratí cca 70% objemu.

Dejte na talíř, okmínujte a osolte.

Podávejte s pečivem.

 

Tip: Pokud máte raději chuť blíže škvarkům, nakrájejte houby na menší kousky, než vidíte na obrázcích a déle je smažte. Budou křupavější.

Tip: Je lépe nejíst tuto dobrotu večer, protože houby se obecně špatně tráví, zvláště starším lidem a dětem (ty by do 3 let věku neměly jíst houby vůbec).

4 porce | doba přípravy 30 minut | 363 kJ / 87 kcal

Tuky
6,0 g
Sacharidy
4,0 g
Bílkoviny
3,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Wrap s fazolemi
4
porce
obtížnost
1352 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Detoxikační omeleta
1
porce
obtížnost
692 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Jaroslav Vondrák

I přes zdravotní problémy mám 41 kg dole

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala