čerstvé houby
olej na smažení
kmín
sůl
petrželka na ozdobení
Houby,které dobře znáte, nakrájejte na větší kousky než na sušení.
Rozehřejte pánev s trochou oleje (opravdu stačí málo) na smažení, přidejte houby a kmín.
Hub nepřidávejte velkou vrstvu, aby se vám místo smažení nedusily.
Za občasného míchání smažte do té doby, než houby ztratí cca 70% objemu.
Dejte na talíř, okmínujte a osolte.
Podávejte s pečivem.
Tip: Pokud máte raději chuť blíže škvarkům, nakrájejte houby na menší kousky, než vidíte na obrázcích a déle je smažte. Budou křupavější.
Tip: Je lépe nejíst tuto dobrotu večer, protože houby se obecně špatně tráví, zvláště starším lidem a dětem (ty by do 3 let věku neměly jíst houby vůbec).
4 porce | doba přípravy 30 minut | 363 kJ / 87 kcal