Hovězí placky s bramborami a fazolkami

Hovězí placky z libového masa jsou skvělou volbou, jak v kuchyni zpracovat červené maso. To má vysoký obsah železa a vitaminu B12, při jejichž nedostatku může nastat chudokrevnost. Fazolkami dodáte tělu potřebnou vlákninu.

Suroviny

100 g brambor
100 g zelených fazolek
100 g mletého libového hovězího masa
špetka soli
špetka pepře
1 stroužek česneku
40 g cibule
1 PL řepkového oleje

1
porce
obtížnost
1626 kJ / porce

Postup

Prolisovaný česnek a cibuli nakrájenou najemno dobře promícháme s mletým hovězím masem. Směs osolíme, opepříme a utvoříme malé placky. 

Ty pak pomažeme olejem, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C cca 30 minut. Než se placky upečou, tak uvaříme brambory v osolené vodě doměkka a podusíme lehce osolené fazolky. Placky podáváme s bramborami a fazolkami.

 
 

1 porce | doba přípravy 30 minut | 1626 kJ / 389 kcal

Zdroj bílkovin a vlákniny, vhodné pro celou rodinu, diabetiky a sportovce

Tuky
19,0 g
Sacharidy
27,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

60 minut
Obědy
Večeře
Krůtí steak s fazolkami, rýží a sezamem
1
porce
obtížnost
2104 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Polévka z medvědího česneku a vajíčka
2
porce
obtížnost
981 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku