Indická čočka dhal

Suroviny

2 dl červené čočky
0,5 l zeleninového vývaru
4 ks sekaných rajčat
2 ks cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky čerstvého zázvoru
2 lžičky koření Garam masala
1 lžička kari
0,5 lžičky kurkumy
1 lžička římského kmínu
citronová šťáva
čerstvý koriandr
nízkotučná zakysaná smetana

4
porce
obtížnost
1376 kJ / porce

Postup

Na oleji lehce osmahneme najemno nakrájenou cibulku, 

přidáme prolisovaný česnek, garam masalu, římský kmín, kari a kurkumu.

Vše promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem,

přidáme čočku, jemně nastrouhaný zázvor a rajčata.

Dusíme do změknutí čočky, cca 15-20 minut.

Můžeme dochutit citronovou šťávou.

Servírujeme na talíř s kopečkem zakysané smetany posypané čerstvým koriandrem.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1376 kJ / 329 kcal

Tuky
9,0 g
Sacharidy
45,0 g
Bílkoviny
14,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Karbanátky z červené čočky
4
porce
obtížnost
1367 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Zeleninové bulgureto s tofu na kari
1
porce
obtížnost
2048 kJ / porce

Vaše proměny

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála