200 g červené čočky
300 ml rýžového nápoje Provamel
120 ml smetany Provamel
2 lžíce biomásla
1 malá cuketa
1 malý kousek zázvoru
1 malý pórek
250 g batátů
4 lžíce tamari
2 lžíce umeocta
1 lžička kari
1 lžička kurkumy
1 lžička římského kmínu
1 lžička mořské soli
malá hrst čerstvého koriandru
Červenou čočku zalijte vodou a duste do měkka se špetkou soli. Uvařenou čočku propláchněte studenou vodou.
Pórek, cuketu a oloupané batáty nakrájejte na kousky. Opékejte na másle spolu s nakrájeným zázvorem, až zelenina zesklovatí. Přidejte červenou čočku a promíchejte.
Přidejte koření, tamari, umeocet a znovu promíchejte.
Nakonec zalijte rýžovým nápojem a smetanou Provamel. Provařujte, až začne omáčka houstnout.
Podávejte s rýží, na talíři posypte čerstvým nasekaným koriandrem.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
4 porce | doba přípravy 35 minut | 1207 kJ / 288 kcal