Jáhelný řez s kokosem

Suroviny

180 g jáhel
35 g másla
2 g mořské soli
50 g třtinového cukru
160 ml mléka
15 g vanilkového cukru
100 g strouhaného kokosu
40 g rozinek
440 ml vody na vaření

10
porcí
obtížnost
875 kJ / porce

Postup

Jáhly propláchneme studenou vodou a třikrát spaříme vařící vodou. Vaříme v osolené vodě, v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílu vody asi 15–20 minut. Při vaření nemícháme.

Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme namočené stranou.

Do hrnce s uvařenými jáhlami přidáme máslo, vlijeme mléko a přisypeme vanilkový a třtinový cukr. Vše dobře promícháme a spojíme ve vláčnou hmotu, do které vmícháme asi 2 lžíce strouhaného kokosu a spařené rozinky.

Jakmile směs částečně vychladne, rozprostřeme ji na vymazaný plech a zapékáme 20 minut na 160–170°C.

TIP: Pokud nechceme zapékat, můžeme podávat také v podobě kuliček obalených v kokosu.

 

 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

10 porcí | doba přípravy 60 minut | 875 kJ / 209 kcal

Tuky
10,0 g
Sacharidy
24,0 g
Bílkoviny
3,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Jablečné placičky
4
porce
obtížnost
1222 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Vánoční recepty
Meruňkové kuličky s mandlemi
12
porcí
obtížnost
720 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Jaroslav Vondrák

I přes zdravotní problémy mám 41 kg dole

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála