jáhly 50g
150ml sojového mléka
malá špetka soli, skořice
lžička medu
vlašské ořechy 10g
čerstvé sezónní ovoce (meruňky, broskve, jahody, borůvky) 50g
bílý jogurt 50 g (např. Hollandia)
Jáhly třikrát prolijte vařící vodou a nechejte okapat.
Potom je vložte do vařícího mléka, osolte a na velmi mírném ohni vařte do měkka (asi 20 minut). Jáhly vsáknou hodně tekutiny, je možné, že na konci budete muset ještě trochu mléka přidat.
Hotové jáhly oslaďte medem, vmíchejte oříšky, na talíři posypejte skořicí a přidejte ovoce a bílý jogurt.
Po takové snídani byste měli mít dostatek energie na celé dopoledne, měli byste se cítit příjemně přestože není nadměrně kalorická.
1 porce | doba přípravy 20 minut | 1600 kJ / 382 kcal