Jáhlová kaše s medem a oříšky

Suroviny

jáhly 50g
150ml sojového mléka
malá špetka soli, skořice
lžička medu
vlašské ořechy 10g
čerstvé sezónní ovoce (meruňky, broskve, jahody, borůvky) 50g
bílý jogurt 50 g (např. Hollandia)

1
porce
obtížnost
1600 kJ / porce

Postup

Jáhly třikrát prolijte vařící vodou a nechejte okapat.

Potom je vložte do vařícího mléka, osolte a na velmi mírném ohni vařte do měkka (asi 20 minut). Jáhly vsáknou hodně tekutiny, je možné, že na konci budete muset ještě trochu mléka přidat.

Hotové jáhly oslaďte medem, vmíchejte oříšky, na talíři posypejte skořicí a přidejte ovoce a bílý jogurt.

Po takové snídani byste měli mít dostatek energie na celé dopoledne, měli byste se cítit příjemně přestože není nadměrně kalorická.

 

1 porce | doba přípravy 20 minut | 1600 kJ / 382 kcal

Tuky
12,0 g
Sacharidy
52,0 g
Bílkoviny
15,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Králík à la svíčková
4
porce
obtížnost
2248 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Těstoviny s pikantním čočkovým ragú
4
porce
obtížnost
3531 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Jaroslav Vondrák

I přes zdravotní problémy mám 41 kg dole

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg