špetka soli
špetka pepře
12 ml olivového oleje
KARBANÁTKY
90 g mletého krůtího masa
1 žloutek ze slepičího vejce
20 g cibule šalotky
špetka sušené bazalky
RATATOUILLE
200 g žluté papriky
180 g rajčat
100 g lilku
špetka provensálských bylinek
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
Mleté maso smícháme se žloutkem, osolíme a opepříme, přidáme bazalku a dobře promícháme. Pomocí prstů a dlaní vytvoříme malé placičky a na polovině oleje je na pánvi z obou stran opečeme dozlatova.
Mezitím na další pánvi rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm zeleninu, pak stáhneme plamen, lehce podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit doměkka.
Zeleninové ratatouille dochutíme solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
Podáváme spolu s karbanátky.
1 porce | doba přípravy 60 minut | 1714 kJ / 410 kcal
Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny