Králík à la svíčková

Také jste si mysleli, že když hubnete, je pro vás svíčková tabu? Máme pro vás dobrou zprávu - není. Dejte si naši odlehčenou variantu s polentovými trojhránky místo knedlíků.

Suroviny

KRÁLÍK:
1 naporcovaný králík
2 lžičky oleje
1 cibule
3 mrkve
4 řapíky celeru
1 l zeleninového vývaru
bobkový list
nové koření
pepř
sůl
150 g bílého 3,5% jogurtu Hollandia
TROJHRÁNKY:
500 ml zeleninového vývaru
200 g polenty (kaše musí být opravdu hustá)
asi 50 g másla
sůl
pepř

4
porce
obtížnost
2248 kJ / porce

Postup

Recept na králíka na divoko naleznete zde.

Příprava králíka:

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme vývarem. Králíka osolíme, opepříme a vložíme do zeleninového základu. Přidáme směs koření na svíčkovou (bobkový list, nové koření, celý pepř). Vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud nebude maso měkké. Jakmile maso změkne,  vyjmeme jej a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Nakonec opatrně vmícháme bílý jogurt. Dochutíme solí, popř. pepřem.

 

Příprava trojhránků:

Předem připravený vývar přivedeme k varu, vsypeme polentu a přimícháme máslo. Krátce povaříme (musí se vytvořit hustá kaše) a vylijeme na malý plech o rozměru asi 20 × 30 cm, který jsme předtím vyložili pečicím papírem. Jakmile polenta vychladne, vykrojíme trojhránky, které opečeme nasucho na pánvi. Podáváme jako přílohu k masu  přelité omáčkou.

4 porce | doba přípravy 120 minut | 2248 kJ / 537 kcal

Tuky
18,0 g
Sacharidy
59,0 g
Bílkoviny
34,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Pečený králík s hořčicí a zeleninou
4
porce
obtížnost
1470 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Pečené kuřecí paličky s batáty
1
porce
obtížnost
1869 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku

Jaroslav Vondrák

I přes zdravotní problémy mám 41 kg dole

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život