600 g krůtích prsou
600 g brambor
100 g jarní cibulky
20 g olivového oleje (2 polévkové lžíce)
50 g limetky (1 kus)
2 g soli (špetka)
2 g pepře (špetka)
2 g sušeného oregána (špetka)
100 g rajčat (2 velká “masitá”)
snítka čerstvé bazalky
Brambory uvaříme ve slupce.
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Cibulku necháme celou nebo ji rozpůlíme. Střídavě napichujeme na špíz a grilujeme ideálně na lávovém kameni dozlatova ze všech stran.
Mezitím si připravíme marinádu z olivového oleje, šťávy z limetky, soli, pepře, čerstvě nasekané bazalky a oregana.
Ugrilovaný špíz potřeme marinádou.
Omytá a osušená rajčata nakrájíme na kostičky, dáme do misky a smícháme se zbytkem marinády. Podáváme k masu společně s bramborami.
TIP: Zkuste také Krůtí špíz se špenátem.
4 porce | doba přípravy 90 minut | 1345 kJ / 321 kcal
Vhodné pro děti, sportovce a diabetiky, zdroj bílkovin, bez lepku