200 g krůtího masa za syrova 900 kJ
50 g staršího chleba (asi 1/2 velkého krajíce) 470 kJ
menší cibule (asi 70 g) 100 kJ
velká lžíce oleje (asi 15 g) 545 kJ
plechovka krájených rajčat 400 g (v sezóně použijte čerstvá) 540 kJ
barevný pepř, bazalka, tymián
celkem 2555 kJ
salátové listy míchané 100 g 70 kJ
1 lžička balsamika 5 kJ
1 lžička olivového oleje 189 kJ
černé olivy 20 g 145 kJ
2 lžičky piniových semínek 10 g 280 kJ
celkem 689 kJ
Cibuli nakrájejte na větší kousky, osmahněte na mírném plameni dosklovata, podlijte trochou vody, přiklopte a nechte povařit doměka. Vařená cibulka je v kuličkách lahodnější, než pouze osmažená.
Chleba rozmočte v misce s trochou vody.
Chleba, cibuli a mleté maso (namelte sami nebo vám namele na požádání řezník) smíchejte, osolte, ochuťte pepřem, bazalkou nebo tymiánem.
Vytvarujte kuličky, položte do pekáčku, zasypte krájenými rajčaty a upečte doměka (asi 30 minut na 200 stupňů).
Salátové listy natrhejte, smíchejte se zálivkou, posypte nasucho opečenými piniovými semínky a podávejte s kuličkami.
Hladovcům a sportovcům přidejte jako přílohu ještě celozrný kuskus, neloupanou rýži nebo vařené brambory.
2 porce | doba přípravy 30 minut | 1622 kJ / 388 kcal
Neorientujete se v množství informací o potravinách „ zdravých" a „ na hubnutí"?