3 lžičky řepkového oleje
1 kg vykostěných kuřecích prsou nakrájených na kousky
3 lžíce středně pálivého nebo pálivého kari
1 malá cibule nasekaná najemno
1/4 lžičky mletého kardamonu nebo hřebíčku
420 g konzervovaných sekaných rajčat
1-1/2 hrnku kuřecího vývaru
1/2 hrnku kustovnice čínské (goji)
1 lžíce strouhaného zázvoru
koriandrové listy na ozdobu
Zahřejte olej a opečte na něm kuřecí kousky, posypte kari kořením. Restujte asi 5 minut.
Přidejte cibulku, kardamon, opečte a vlijte rajčata z konzervy i se šťávou, vývar a přisypte goji, zázvor. Osolte. Přiveďte k varu, snižte teplo a občas promíchejte.
Povařte asi 10 minut a podávejte s koriandrovými listy a rýží.
Pokud je pro vás koriandr velká neznámá, určitě ho vyzkoušejte. Stojí to za to!
8 porcí | doba přípravy 60 minut | 1054 kJ / 252 kcal