1 balíček instantního celozrnného kuskusu
zeleninový bujón bez glutamátu (Würzl nebo Bio Albert)
500 g cherry rajčátek
2 bílé jogurty
100 g uzeného tofu
1 svazek čerstvé jarní cibulky
sůl, pepř, bazalka
Kuskus zalijeme v poměru 1 : 2 (kuskus : voda) vroucí vodou, ve které před tím rozpustíme asi ½ kostičky zeleninového bujonu pro získání chuti. Necháme asi 10-15 minut bobtnat pod pokličkou, občas lehce promícháme vidličkou, aby měl nadýchanou konzistenci.
Mezitím nakrájíme na malé kousky rajčata, uzené tofu a nasekáme nadrobno cibulku.
Potom připravíme jogurtový dresink. Jogurty osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou.
Na závěr kuskus smícháme s rajčaty, tofu a cibulkou, přelijeme dresinkem.
3 porce | doba přípravy 15 minut