1 velká najemno nakrájená cibule
1 lžička kokosového tuku nebo řepkového oleje
chilli paprička dle chuti
1,5 cm velký kousek čerstvého zázvoru
1 větší brambor, nakrájený na menší kousky
2 a 1/2 lžičky kari
1/2 lžičky skořice
1 lžička římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 a 1/2 hrnku červené čočky
1 litr zeleninového vývaru
1 střední květák
1 svazek čerstvého koriandru
3 lžíce limetkové šťávy
1 hrnek zeleného hrášku
Ve větším hrnci zahřejte kokosový tuk nebo olej, přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut.
Přidejte najemno nastrouhaný zázvor a chvíli restujte.
Přisypte všechno koření a nasekanou chilli papričku, půl minuty míchejte, dávejte však pozor aby se koření nepřipalovalo.
Přidejte brambor a asi další minutu nechte osmahnout.
Přilijte zeleninový vývar a vmíchejte červenou čočku.
Zakryjte a přiveďte k varu. Chvíli nechte vařit.
Přidejte květák nakrájený na malé kousky a zelený hrášek (mražený). Vařte asi 20 minut (květák by neměl být úplně rozvařený).
Vmíchejte nasekaný čerstvý koriandr a limetkovou šťávu, příp. dosolte.
Podávejte s rýží či quinoou.
4 porce | doba přípravy 45 minut | 1422 kJ / 340 kcal