Květákové kari

Jednoduché a chutné vegetariánské kari

Suroviny

1 velká najemno nakrájená cibule
1 lžička kokosového tuku nebo řepkového oleje
chilli paprička dle chuti
1,5 cm velký kousek čerstvého zázvoru
1 větší brambor, nakrájený na menší kousky
2 a 1/2 lžičky kari
1/2 lžičky skořice
1 lžička římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 a 1/2 hrnku červené čočky
1 litr zeleninového vývaru
1 střední květák
1 svazek čerstvého koriandru
3 lžíce limetkové šťávy
1 hrnek zeleného hrášku

4
porce
obtížnost
1422 kJ / porce

Postup

Ve větším hrnci zahřejte kokosový tuk nebo olej, přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut.

Přidejte najemno nastrouhaný zázvor a chvíli restujte.

Přisypte všechno koření a nasekanou chilli papričku, půl minuty míchejte, dávejte však pozor aby se koření nepřipalovalo. 

Přidejte brambor a asi další minutu nechte osmahnout.

Přilijte zeleninový vývar a vmíchejte červenou čočku.

Zakryjte a přiveďte k varu. Chvíli nechte vařit.

Přidejte květák nakrájený na malé kousky a zelený hrášek (mražený). Vařte asi 20 minut (květák by neměl být úplně rozvařený).

Vmíchejte nasekaný čerstvý koriandr a limetkovou šťávu, příp. dosolte.

Podávejte s rýží či quinoou.

4 porce | doba přípravy 45 minut | 1422 kJ / 340 kcal

Tuky
4,0 g
Sacharidy
55,0 g
Bílkoviny
19,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Arašídová směs s rýží
1
porce
obtížnost
2021 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Drůbeží guláš s dušenou brokolicí
4
porce
obtížnost
1100 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala