5 menších cuket
2 vejce
2 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžička oregana
hrnek strouhaného parmezánu
rajčatová omáčka
mozzarella
čerstvá bazalka
100 g mletých ovesných vloček
Cukety nastrouháme najemno, lehce osolíme a necháme 10 minut “vypotit”. Poté je přendáme do čisté utěrky nebo většího síta a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu.
Cuketu smícháme s vločkami, vajíčky, prolisovaným česnekem, čerstvě mletým pepřem, oreganem a parmezánem. Ze směsi pak na plech vyložený pečicím papírem potřeným trochou oleje vytvoříme placky velikosti pizzy. Vše rukama pořádně stlačíme. Při teplotě 200 °C pečeme asi 20 minut až povrch zpevní a zezlátne.
Korpusy potřeme rajčatovou omáčkou nebo protlakem ochuceným solí, oreganem a prolisovaným česnekem. Posypeme nastrouhanou mozzarellou a už jen pár minut zapečeme, než se sýr rozteče a zezlátne. Přidáme čerstvou bazalku, která pizzu krásně provoní.
4 porce | doba přípravy 40 minut | 1351 kJ / 323 kcal
Vhodné pro vegetariány, vhodné pro děti, vhodné pro diabetiky, zdroj vlákniny, nízký GI