300 g špaldové mouky
200 g másla
100 g mandlí
40 g třtinového cukru
2 žloutky
třtinový vanilkový cukr na obalení (Alnatura, koupíte v DM drogeriích)
Mandle zbavíme slupek a nasucho trochu opražíme, poté nameleme nebo nasekáme ve strojku najemno, takto připravené je smícháme s ostatními ingrediencemi, utvoříme pěkný bochánek a necháme odležet alespoň dvě hodiny v lednici.
Rohlíčky tvarujeme co nejmenší, lépe to vypadá, dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme na zhruba 175 °C asi 8 minut.
Záleží na velikosti, měly by zůstat světlé, jen trochu zlatavé od spodu. Ještě vlažné obalujeme ve třtinovém vanilkovém cukru.
50 porcí | doba přípravy 10 minut | 280 kJ / 67 kcal