400 g libového hovězího masa
200 g slepičích vajec (4 ks)
50 g červené cibule (1 ks)
5 g česneku (1 stroužek)
200 g nakládané červené řepy
½ l zeleninového vývaru
1 cuketa
300 g amarantu
sůl
pepř
bylinky (dle chuti, např. rozmarýn, tymián apod.)
Hovězí maso si nejlépe umeleme sami na mlýnku doma a dáme do mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle do druhé mísy, vymačkáme z ní všechnu vodu, přidáme k masu a vše pořádně promícháme.
Ze směsi tvoříme placičky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 20 minut.
Volské oko připravíme standardně na nepřilnavé pánvi bez tuku.
Amarant připravíme v zeleninovém vývaru (nebo ve vodě) podle návodu na sáčku.
Podáváme s nakládanou červenou řepou.
4 porce | doba přípravy 60 minut | 2300 kJ / 550 kcal
Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny