Masové karbanátky s cuketou, amarant, volské oko a červená řepa

Připravte si vydatný oběd z hovězího masa a cukety a s bohatou přílohou, který vás v chladnějších dnech zahřeje a zasytí. Hovězí maso a vejce jsou zdrojem kvalitních bílkovin. Červená řepa dodá důležité vitaminy a minerální látky. Amarant je méně tradiční obilnou přílohou, která stojí za vyzkoušení.

Suroviny

400 g libového hovězího masa
200 g slepičích vajec (4 ks)
50 g červené cibule (1 ks)
5 g česneku (1 stroužek)
200 g nakládané červené řepy
½ l zeleninového vývaru
1 cuketa
300 g amarantu
sůl
pepř
bylinky (dle chuti, např. rozmarýn, tymián apod.)

4
porce
obtížnost
2300 kJ / porce

Postup

Hovězí maso si nejlépe umeleme sami na mlýnku doma a dáme do mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle do druhé mísy, vymačkáme z ní všechnu vodu, přidáme k masu a vše pořádně promícháme.

Ze směsi tvoříme placičky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 20 minut.

Volské oko připravíme standardně na nepřilnavé pánvi bez tuku.

Amarant připravíme v zeleninovém vývaru (nebo ve vodě) podle návodu na sáčku.

Podáváme s nakládanou červenou řepou.

4 porce | doba přípravy 60 minut | 2300 kJ / 550 kcal

Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
17,0 g
Sacharidy
55,0 g
Bílkoviny
39,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

60 minut
Obědy
Hovězí maso na černých olivách a brambory vařené ve slupce
4
porce
obtížnost
1889 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Obědy
Večeře
Krůtí kari se špenátem
1
porce
obtížnost
1982 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život