Moderní rybí polévka

Tuto moderní rybí polévku si zamilují i konzervativci, kteří nedají dopustit na tu naši českou tradiční podávanou o Vánocích.

Suroviny

2 lžíce ghí ( přepuštěného másla) nebo másla
1 pórek
1 malá cibule nakrájená nadrobno
3 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky
2–3 PL bezlepkové mouky
150 g ryby (uzené – např. pstruh nebo tuňák)
300 g vyloupaných, předvařených krevet
100 ml 12% smetany
750 ml vody nebo zeleninového vývaru
mořská sůl

4
porce
obtížnost
1465 kJ / porce

Postup

V hrnci na másle orestujeme doměkka pórek a cibuli. Trvá to asi pět minut. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, mouku a mícháme ještě 2 minuty. Zalijeme 750 ml vývaru  a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 10 až 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Krevety krátce orestujeme na trošce másla spolu s nakrájenou uzenou rybou bez kostí vložíme do hrnce a ještě 3 minuty povaříme. Nakonec vmícháme smetanu a polévku už jen prohříváme.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1465 kJ / 350 kcal

Tuky
14,0 g
Sacharidy
30,0 g
Bílkoviny
27,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Pečený pstruh s celozrnným kuskusem a zeleninou
2
porce
obtížnost
2006 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Svačiny
Sójové boby se šunkou
4
porce
obtížnost
1358 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel