300 g bulguru
250 g uzeného tempehu
1 malý pórek
4 (350 g) rajčata
200 g žampionů
1 červená paprika
100 g čerstvého špenátu
1 lžička mořské soli
1 lžička tandoori
1 lžička kmínu
2 lžíce sójové omáčky shoyu
2 lžíce olivového oleje
250 ml sójové smetany Provamel
200 ml rýžovo-kokosového mléka Provamel
malá hrst čerstvé bazalky
Bulgur vařte 25 minut pomalým varem do měkka.
Tempeh, žampiony a rajčata nakrájejte na kousky, pórek a papriku na nudličky.
Na oleji tempeh opečte, až mírně zhnědne po okrajích, přidejte pórek, papriku a žampiony, promíchejte a opékejte, až zelenina mírně zesklovatí.
Přidejte rajčata, opraný špenát, koření, sůl. Promíchejte a dochuťte shoyu.
Do zeleninové směsi s tempehem vmíchejte bulgur a zalijte sójovou smetanou a rýžovo-kokosovým nápojem.
2 minuty společně provařte a podávejte posypané čerstvou bazalkou.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
4 porce | doba přípravy 40 minut | 3014 kJ / 720 kcal