50 g směsi ořechů (vlašské ořechy, mandle, kešu)
30 g sušeného ovoce (nesířeného)
70 g ovesných vloček
1 vejce velikosti M
90 g polotučného tvarohu
2 ČL medu
Ořechy namočíme zhruba na dvě hodiny, aby vsákly vlhkost a zjemnily se. Poté je osušíme a nasekáme nadrobno.
Ovesné vločky rozemeleme na mouku.
Sušené ovoce nakrájíme na menší kousky.
V míse smícháme rozemleté ovesné vločky, ořechy, sušené ovoce a přidáme vejce. Následně přidáme polotučný tvaroh, med a směs mícháme, dokud se všechny suroviny nepropojí a nevznikne nám těsto, které není ani příliš tekuté ani tuhé.
Připravíme si plech s pečicím papírem a troubu předehřejeme na 170 stupňů. Na pečicí papír dávkujeme asi 3 cm vysoké placičky, které můžeme ozdobit mandlí nebo jiným ořechem. Dáme péct zhruba na 20 minut, dokud ořechové koláčky nezezlátnou.
TIP: Při výběru sušeného ovoce vždy dávejte přednost tomu nesířenému.
2 porce | doba přípravy 30 minut | 1891 kJ / 452 kcal
Vhodné pro celou rodinu, pro vegetariány, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny