Parmezánové vafle

Když máte chuť zakousnout něco k zeleninovému salátu, nemusí to být vždy nutně pečivo. Vyzkoušejte teplé křupavé vafle. Jsou jednoduché, rychlé a výživné! Překvapí vás nejen výraznou chutí sýra, ale také nízkým obsahem sacharidů a velkým množstvím bílkovin. Po takové svačince nebo večeři nedostanete dlouho hlad.

Suroviny

1 balení Cottage sýra
3 vejce
50 g ovesných vloček
3 polévkové lžíce jemně strouhaného parmezánu
1 čajová lžička prášku do pečiva

4
porce
obtížnost
862 kJ / porce

Postup

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Přimícháme prášek do pečiva. Cottage sýr spolu s vejci a parmazánem umixujeme do hladké konzistence. Smícháme spolu a necháme asi 10 minut odpočinout. Mezitím si rozpálíme vaflovač, popřípadě pánev s nepřilnavým povrchem. Těsto vlijeme do vaflovače, rovnoměrně rozetřeme a pečeme asi 8 minut, dokud nejsou vafle křupavé a propečené.

POZNÁMKA

Tento recept obsahuje 3 významné zdroje bílkovin. Cottage sýr, vejce, ale i parmazán, ten má okolo 38 g bílkovin na 100 g výrobku. Zvýšený příjem bílkovin je nezbytný nejen při redukci váhy, ale také pro seniory, sportovce a těhotné ženy. Zařaďte si parmezánové vafle do jídelníčku s chutí. 

4 porce | doba přípravy 35 minut | 862 kJ / 206 kcal

Další recepty

30 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Velikonoční recepty
Mazanec
12
porcí
obtížnost
916 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Dezerty
Cottage vafle s borůvkami
2
porce
obtížnost
1207 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc