Pečené kuřecí paličky s batáty

Batáty jsou podobně jako mrkev úžasným zdrojem betakarotenu, ze kterého se tvoří pro náš organismus důležitý vitamín A. Jejich dalším plusem je vysoký obsah vlákniny a jsou výbornými pomocníky na posílení imunitního systému. Navíc chrání náš zrak a bojují proti vysokým hladinám cholesterolu.

Suroviny

150 g kuřecích paliček
200 g batátů
100 g mrkve
sůl
pepř
1 střední rajče

1
porce
obtížnost
1869 kJ / porce

Postup

Kuřecí maso nejprve dáme do hrnce s vodou na 15 minut předvařit.

Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kolečka a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na plech přidáme i předvařené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a vše dochutíme solí a pepřem. Pečeme přibližně 30 minut ve vyhřáté troubě.

Po upečení dozdobíme rajčetem.

1 porce | doba přípravy 50 minut | 1869 kJ / 447 kcal

Vhodné pro: sportovce, zdroj vlákniny, zdroj bílkovin

Tuky
14,0 g
Sacharidy
45,0 g
Bílkoviny
34,0 g
Vláknina
11,0 g

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Panenka s grilovanou zeleninou
4
porce
obtížnost
1891 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Saláty
Obědy
Letní salát s netradičními špízy
4
porce
obtížnost
722 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo