4 ks králičích stehen
4 ks mrkve
1/2 celeru
3 ks petržele
olivový olej na opečení
drcený a celý jalovec
drcený bobkový list
drcený pepř
sůl
snítka tymiánu
snítka petržele
2 ks rajčat
0,5 l bílého vína
0,5 l masového vývaru
Stehna osolíme, ochutíme drceným jalovcem, bobkovým listem, pepřem a opečeme na olivovém oleji ze všech stran dozlatova.
Mrkev, celer a petržel nakájíme na větší kousky, orestujeme na oleji dozlatova spolu s celým jalovcem, tymiánem a petrželovou natí.
Přidáme na kousky nakrájená rajčata, zalijeme vínem, vývarem a přivedeme k varu.
Vložíme králičí stehna a pečeme cca 1,5 hodiny v troubě na 160 stupňů. Pečeme bez víka, pouze podléváme.
Jako vhodnou přílohu můžeme podávat vařenou brokolici nebo brambory.
4 porce | doba přípravy 110 minut | 1620 kJ / 387 kcal