Suroviny

420 g špaldové mouky
50 g ovesné mouky (rozmixovaných nebo pomletých ovesných vloček)
125 g másla
350 g medu
2 vejce
2 polévkové lžíce perníkového koření
2 kávové lžičky prášku do pečiva

100
porcí
obtížnost
160 kJ / porce

Postup

Na mírném ohni rozpusťte máslo spolu s medem a nechte trochu vychladnout. V míse smíchejte všechny suroviny, vypracujte hladké těsto a nechte ho alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici. Po vytažení z lednice nechte těsto chvíli povolit.

Na dobře pomoučeném válu vyválejte cca 2–3mm tenkou placku (čím tenčí, tím křupavější) a vykrajujte perníčky. Před pečením potřete perníčky rozpuštěným máslem nebo rozšlehaným vajíčkem a pečte v rozpálené troubě na 170°C asi 10 minut.

100 porcí | doba přípravy 30 minut | 160 kJ / 38 kcal

Další recepty

15 minut
Dezerty
Jablková bábovka se stévií
12
porcí
obtížnost
1129 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Vánoční recepty
Matcha kuličky s citrónem
30
porcí
obtížnost
292 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...