Suroviny

420 g špaldové mouky
50 g ovesné mouky (rozmixovaných nebo pomletých ovesných vloček)
125 g másla
350 g medu
2 vejce
2 polévkové lžíce perníkového koření
2 kávové lžičky prášku do pečiva

100
porcí
obtížnost
160 kJ / porce

Postup

Na mírném ohni rozpusťte máslo spolu s medem a nechte trochu vychladnout. V míse smíchejte všechny suroviny, vypracujte hladké těsto a nechte ho alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici. Po vytažení z lednice nechte těsto chvíli povolit.

Na dobře pomoučeném válu vyválejte cca 2–3mm tenkou placku (čím tenčí, tím křupavější) a vykrajujte perníčky. Před pečením potřete perníčky rozpuštěným máslem nebo rozšlehaným vajíčkem a pečte v rozpálené troubě na 170°C asi 10 minut.

100 porcí | doba přípravy 30 minut | 160 kJ / 38 kcal

Další recepty

30 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Hroznové trifle s plody goji
4
porce
obtížnost
649 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Čaje a nápoje
Vánoční recepty
Zlaté mléko
1
porce
obtížnost
609 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel