4 ks portobello žampionů
1 balení mozzarelly light nebo cherry mozzarelly
1 svazek rozmarýnu
20 ml olivového oleje
balsamiko nebo balsamiko redukce
6 ks sušených rajčátek
250 g cherry rajčátek
sůl
pepř
3 stroužky česneku
Žampiony otřeme kuchynskou utěrkou, pokapeme olivovým olejem, osolíme opepříme a do každého kousku vložíme na menší kousky nakrájené sušené rajče. Rajče posypeme nasekaným rozmarýnem a přikryjeme kuličkami mozzarelly. Vložíme do zapékací misky a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 25 – 35 minut.
Omáčku z rajčátek vytvoříme tak, že si na olivovém oleji rychle osmahneme na plátky nakrájený česnek. Přidáme rozpůlená cherry rajčátka. Vše prohřejeme a osolíme, opepříme a dochutíme balsamikem dle chtuti.
Zapečený žampion, servírujeme přelitý omáčkou z cherry rajčat, ozdobený lístky čerstvé máty. Pro ještě lepší chut můžeme zakápnout olivovým olejem.
4 porce | doba přípravy 30 minut | 578 kJ / 138 kcal