Plněné žampiony Portobello

Představte si teplý salát Caprése, servírovaný v grilovaných Portobello žampionech, přelitých lahodnou omáčkou z cherry rajčátek. Mňam. A máme tady bohatý, přesto nízkokalorický předkrm nebo lehkou večeři.

Suroviny

4 ks portobello žampionů
1 balení mozzarelly light nebo cherry mozzarelly
1 svazek rozmarýnu
20 ml olivového oleje
balsamiko nebo balsamiko redukce
6 ks sušených rajčátek
250 g cherry rajčátek
sůl
pepř
3 stroužky česneku

4
porce
obtížnost
578 kJ / porce

Postup

Žampiony otřeme kuchynskou utěrkou, pokapeme olivovým olejem, osolíme opepříme a do každého kousku vložíme na menší kousky nakrájené sušené rajče. Rajče posypeme  nasekaným rozmarýnem a přikryjeme kuličkami mozzarelly. Vložíme do zapékací misky a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 25 – 35 minut.

Omáčku z rajčátek vytvoříme tak, že si na olivovém oleji rychle osmahneme na plátky nakrájený česnek. Přidáme rozpůlená cherry rajčátka. Vše prohřejeme a osolíme, opepříme a dochutíme balsamikem dle chtuti.

Zapečený žampion, servírujeme přelitý omáčkou z cherry rajčat, ozdobený lístky čerstvé máty. Pro ještě lepší chut můžeme zakápnout olivovým olejem.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 578 kJ / 138 kcal

Tuky
8,0 g
Sacharidy
7,0 g
Bílkoviny
8,0 g
Vláknina
1,0 g

Další recepty

30 minut
Saláty
Těstovinový salát s kukuřicí, hráškem a brokolicí
1
porce
obtížnost
1670 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Saláty
Vánoční recepty
Večeře
Salát s lososem
3
porce
obtížnost
1716 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena