100 g červené čočky
150 g cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička kari
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce rajského protlaku
slunečnicový olej
čerstvý koriandr
mořská sůl
Červenou čočku uvařte (stačí 10 minut) a sceďte.
Cibuli pokrájenou najemno osmahněte na oleji, přidejte kari a mletou papriku a krátce opražte.
Přidejte rajský protlak, česnek, sůl a ještě krátce osmahněte.
Zchladlý základ smíchejte s uvařenou čočkou a rozmixujte do jemného pyré.
Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr.
Podávejte na plátku kváskového chleba.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
4 porce | doba přípravy 30 minut | 636 kJ / 152 kcal