Pomazánka z červené čočky

Suroviny

100 g červené čočky
150 g cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička kari
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce rajského protlaku
slunečnicový olej
čerstvý koriandr
mořská sůl

4
porce
obtížnost
636 kJ / porce

Postup

Červenou čočku uvařte (stačí 10 minut) a sceďte.

Cibuli pokrájenou najemno osmahněte na oleji, přidejte kari a mletou papriku a krátce opražte.

Přidejte rajský protlak, česnek, sůl a ještě krátce osmahněte.

Zchladlý základ smíchejte s uvařenou čočkou a rozmixujte do jemného pyré.

Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr.

Podávejte na plátku kváskového chleba.

 

 

 

 



Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 30 minut | 636 kJ / 152 kcal

Tuky
5,0 g
Sacharidy
16,0 g
Bílkoviny
8,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

30 minut
Pomazánky
Luštěninová pomazánka
4
porce
obtížnost
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Pomazánky
Přepuštěné máslo - ghí
10
porcí
obtížnost
768 kJ / porce

Vaše proměny

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena