Pražma s citrónem a kuskusem

Pražma se hodí do racionálního i redukčního jídelníčku. Jedná se o jednoduché jídlo vhodné k obědu i k večeři, a když přidáte malý zeleninový salát, není mu po nutriční stránce co vytknout.

Suroviny

RYBA:
2 ks pražmy královské
4 plátky citrónu
2 snítky tymiánu
2 větvičky rozmarýnu
sůl
pepř
KUSKUS:
celozrnný kuskus
1 snítka tymiánu
sůl
pepř
šťáva z ½ citrónu
1 PL olivového oleje

4
porce
obtížnost
1402 kJ / porce

Postup

Pražmu omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Ryby osolíme, opepříme i zevnitř a do každé vložíme po dvou plátkách citrónu, snítce tymiánu a rozmarýnu. Položíme do pekáčku s pečicím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby péct na 200 °C. Pečeme dle velikosti ryby, alespoň 30 minut.

Kuskus nasypeme do větší mísy a zalijeme horkou vodou, aby sahala centimetr nad okraj kuskusu. Promícháme a necháme pod pokličkou nabobtnat. Přidáme tymián a olivový olej, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.

Rybu podáváme s kopečkem kuskusu.

 

Pražma královská – známá také jako Dorata – středomořská ryba. Velmi jemné, dietní avšak ne příliš suché maso se přímo nabízí zařadit do racionálního jídelníčku. Velmi snadno se upravuje, skvěle ladí s citronovou šťávou a snad všemi bylinkami.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1402 kJ / 335 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Králík na divoko
4
porce
obtížnost
1679 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Lososové balíčky
4
porce
obtížnost
1821 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život