Rybí polévka Halászlé

Suroviny

kapr o váze 3 kg (pokud je možnost, je lepší více druhů ryb jako je štika, sumec)
250 g cibule
80 g červená paprika lusk
50 g rajčat
25 g sladké papriky
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl

4
porce
obtížnost
1360 kJ / porce

Postup

Rybu vykostíme, filety nasolíme a dáme do chladničky odležet na 3-4 hodiny, hlavu, ocas a kostru důkladně omyjeme a dáme do studené vody do hrnce, lehce osolíme, přidáme najemno nakrájenou cibulku, bobkový list, pepř, nové koření a vaříme až do vydatného vývaru.

Vývar přecedíme do jiného hrnce, přidáme  filety nakrájené na větší kusy, nakrájenou papriku a rajčata. Přidáme sladkou mletou papriku, můžeme přidat i pálivou, ale jen trochu, aby nepřebila chuť ryby, jemná pálivost dodá polévce výbornou chuť.

Polévku vaříme cca 15 minut, aby bylo maso měkké, ale nesmíme ji míchat, aby se křehké maso nerozpadlo a zůstalo v polévce celé. Nejvhodnější přílohou je chléb, ideálně celozrnný.

4 porce | doba přípravy 60 minut | 1360 kJ / 325 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Houbový krém s kroupami
4
porce
obtížnost
764 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Hustá zeleninová polévka s fazolemi
4
porce
obtížnost
949 kJ / porce

Vaše proměny

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena